Impotens

Det er de fleste mænds frygt ikke at kunne få erektion, men ikke desto mindre oplever knap hver 2. danske mand rejsnings besvær. Det kan der både være fysiske og psykiske årsager til – eller en kombination af begge.

Er årsagen Psykologisk, kan impotens afhjælpes ved Hypnose terapi, med bare 4-6 behandlinger.

Rejsningen (erektionen) er et indviklet samspil mellem nervesystemet, blodkarsystemet, hormonbalancen og psyken.

Nedenfor kan du se de hyppigste årsager til rejsnings problemer:

  • Psykologiske årsager: Angst, præstationsangst, parforholds-problemer, depression og andre psykologiske forstyrrelser. Stress af enhver art. Hyppigst hos yngre mænd og hos ældre mænd, der indgår i et nyt parforhold.
  • Blodkar-forandringer: Anses for at være den hyppigste årsag til formindsket blodtilførsel. Manglende eftergivenhed i vævet hindrer, at manden opnår tilstrækkeligt tryk i svulmelegemerne i penis. Risikofaktorer for karsygdomme er forhøjet blodtryk, sukkersyge, (både tidligt og sent opstået), hjertelidelser, øget kolesterol og rygning.
  • Læge-ordineret medicin: Adskillige lægemidler, specielt i forbindelse med kar-, hjerte- og psykiske lidelser, og overdreven alkohol forbrug, kan i sig selv have en negativ indflydelse på rejsningsevnen.
  • Neurologiske årsager (nervesystemslidelser): En række nervesygdomme giver anledning til afbrydelse i den del af nervesystemet, som er involveret i rejsningsmekanismen. Fx rygmarvslidelser, dissemineret sklerose og følger efter operationer i bækkenregionen.
  • Hormonelle årsager: Ikke særligt hyppigt. Kan skyldes nedsat produktion af det mandlige kønshormon eller andre sjældnere tilstande.