Børn og Unges problemer

En tidlig indsats vil betyde at de får en kortere behandlingsperiode, og mindsker risikoen for at tage problemet med sig ind i sin voksen alder.

Børn og unge mennesker giver glæde og er livsbekræftende, de vil gerne skabe forandringer og hjælper gerne til. Derfor er det en fornøjelse at arbejde med deres problemer. Det er en af mine kæpheste, at viderebringe min viden om deres egne evner, til at skabe forandring og livsglæde, at styrke deres selvopfattelse så de kan opbygge et passende selvværd.

Børn og unge har en fabelagtig fantasi, og vil gerne lege og udforske, de har ikke så mange fordomme og har derfor nemt ved at komme i hypnose og arbejder naturligt med problemet. Deres ubevidste og bevidste sind er ikke så skarpt opdelt endnu, hvilket betyder at det er nemmere at skabe positive forandringer i deres underbevidsthed.

Børn og unge kan have brug for professionel hjælp til:

  • Traumer
  • ADHD
  • Sengevædning
  • Neglebidning
  • Stammen
  • Uro og manglende koncentration
  • Seperationsangst
  • Præstationsangst
  • Selvværd

og i øvrigt meget af dét, voksne søger hjælp til.

Jeg har deltaget på et videregående kursus i hypnose for børn på Hypnoseskolen, hvilket har givet mig en vifte af ekstra teknikker rettet mod børn i alle aldre.

Jeg har ligeledes taget videregående kursus i specialpædagoisk børnemassage, hvilket kan hjælpe mange børn med motoriske problemer, men også i forbindelse med psykiske traumer, fordi alt psykisk udtrykker sig gennem kroppen. Nogle gange slipper traumet gennem terapi og andre gange skal der også en fysisk forløsning til. På det fysiske plan kan man observere mavepine, hovedpine og neglebidning. På det psykiske viser der sig måske som indesluttethed, vrede, nervøsitet og rødmen, angst for at forlade forældrene og søvnløshed.

Inden terapi sessionen som varer ca. 1 time, vil jeg sammen med den ene af forældrene, gennemføre et interview, uden barnets tilstedeværelse.

Barnet er alene sammen med mig under selve sessionen og jeg har naturligvis også tavshedspligt ved behandling af barnet. Efter Sessionen vil jeg give en generel information, og evt. nogle enkle forslag, så forældrene kan støtte barnet under behandlingsforløbet.

Behandlingerne gennemføres med interval på ca.1 uge og der skal min. 3 sessioner til, alt efter hvilket problem det drejer sig om, men det taler vi nærmere om.

Fra barnet er 6 år kan man arbejde med det i hypnose, tidligere bliver det gennem leg.

Jeg glæder mig til at hjælpe dit barn til en bedre livskvalitet.

Neglebidning forekommer hos næsten halvdelen af alle børn mellem 4 og 18 år som en vane i nogle år, men nogle mennesker kan bide negle også i en voksen alder. Det bliver ofte opfattet som en dårlig vane, som ofte er startet ved en situation, hvor man var nervøs eller bare kedede sig. Det er vigtigt at tage neglebidning alvorligt og søge efter årsagen.

Bag neglebidningen kan der ligge problemer med familien eller i skolen, fx mobning. Grunden kan også findes i forskellige psykologiske årsager i ens fortid.

Sengevædning starter ofte efter at barnet er blevet renlig, men også mange fortsætter med at tisse i sengen om natten. De er skamfulde og kan blive mobbet, føle sig udenfor og have tendens til at lukke sig ude fra sociale sammenhænge. Nervøsitet og uro kan blive kronisk. Jeg har en stor succesrate på resultater med hypnose til denne gruppe.

Mobning er meget udbredt og kan være invaliderende for for børn. Mentaltræning, selværdstræning og hypnose er stærke redskaber som meget hurtigt kan hjælpe disse børn. Ofte vil blot et par behandlinger gøre en meget stor forskel. Dette emne ligger mig meget på sinde og jeg har stor erfaring samt ene gode resultater.

Traumer, svigt og kriser hos børn og unge er mit speciale. Jeg har et stærkt ønske om at skabe forandring for børn og unge, som bør vokse op, i tillid til andre mennesker, i særdeleshed voksne. Børn og unge opfatter alting mange gange stærkere end voksne. Skilsmisser, flytninger og misbrug er hverdag for rigtig mange. Det er meget nemt at misforstå voksnes budskaber og adfærd. Børn og unge tager ofte skyld på sig, og føler sig alene, anderledes, onde og ikke gode nok.

Behandlingen

Med hypnose kan man hurtigt og effektivt ændre vaner. Det er muligt med hypnose at finde den bagvedliggende årsag, men tit er det ikke nødvendigt at finde den, for at bryde sin vane. Mange gange kan et forslag til underbevidstheden gøre det. Hypnose er en naturligt måde for børn at ændre overbevisninger og få redskaber til at takle problemer.

Gennem tillidsskabende dialog, leg, EFT, NLP teknikker, og Hypnose, forløser jeg traumer, og det sker på en meget blid måde. Ved hjælp af mentaltræning og selvværdstræning opbygger jeg tillid og selvværd. Alle lærer at finde og udvikle nye løsninger og resourser. I nogle tilfælde og i samråd med forældre eller værger, kombinerer jeg behandlingen med berøringsterapi. Man skal beregne flere behandlinger, men der kommer til gengæld altid nogle ekstra sidegevinster.. I nogle tilfælde har jeg flere familiemedlemmer indkluderet i behandlingen, det kan godt være flere generationer.

Jeg har certificeret Børnehypnose og Specialpædagogisk Børnemassage i mit CV.

Børn og unge skaber vores fremtid, og kun gennem dem, kan vi gøre verden til et bedre sted at være.